Tällä sivustolla tarkkailemme joka olohuoneesta löytyvän suosikkiesineemme eli television monipuolista ohjelmatarjontaa, sen historiaa ja monipuolista sisältöä, jota nykyään televisiosta näytetään. Selvitämme lyhyesti, miten erilaiset uutisohjelmat, asiaohjelmat sekä viihteellisemmät ohjelmakokonaisuudet pitävät sisällään, mitä ne ovat sisältäneet aikojen saatossa ja mitä nykyään on televisiolla tarjottavanaan.

Luomme silmäyksen nykypäivän asia-ohjelmien sisältöön, johon kuuluvat jokapäiväiset uutiset sekä monipuoliset säätiedotukset. Informatiiviset televisio-ohjelmat ovat edelleen suomalaisten pääasiallinen tiedonsaantikanava, vaikka internet on tehnyt tuloaan ja luonut kilpailua helposti saatavilla olevana mediana ja edullisena, ellei lähes ilmaisena valtavirtakanavana.

Lähes jokaiselle televisiokanavalle kuuluvat mainokset herättävät suuria tunteita ja selvitämme sivustolla lyhyesti niiden historiaa sekä sitä, miten niiden katsominen todellisuudessa vaikuttaa kulutustottumuksiimme. Moni lyhyt taitavasti suunniteltu mainos jää käyttäjän mieleen pidemmäksi aikaa kuin voisimme kuvitella ja lopulta saa monet tekemään ostoksia mainoksista tuttujen tuotteiden parissa.

Selvitämme sivustolla erilaisten televisio-ohjelmien formaatteja ja sitä, mitä kaikkea nykyisillä kanavilla on meille tarjottavaa. Yleisimpään ohjelmatarjontaan kuuluu fiktiiviset sarjat, jotka keskittyvät käsikirjoituksiin perustuvien hahmojen toimintaan viikosta ja jopa vuodesta toiseen. Näitä sarjoja kutsutaan usein käyttökielessä saippuaoopperoiksi. Näiden lisäksi tuloaan ovat tehneet vuosien ajan tosi tv-ohjelmat ja taito- ja laulukilpailut, jossa usein nähdään todellisia tunteita ja selvitetään oikeiden ihmisten suhdekuvioita tai kannustetaan oma taitojaan mittelevä henkilö kisan voittoon. Asiaohjelmiin kuuluu monenlainen tiedonanto yhteiskuntaan vaikuttavista ajankohtaisista asioista, jossa pyritään kertomaan mahdollisimman rehellisesti ja monipuolisesti aiheesta. Tämän lisäksi on erilaisia opetusohjelmia, jotka neuvovat yksityiskohtaisesti esimerkiksi miten valmistetaan tietynlainen ateria, miten tehdään kodin oma remontti tai miten sisustetaan uudelleen tylsäksi käynyt olohuone.

Lopuksi selvitämme, miten muuttuva maailma vaikuttaa televisio-ohjelmien sisältöä sekä sitä, minkälaista tiedonantoa nykymaailmassa on saatavilla ja miten se eroaa muutamia vuosikymmeniä sitten näytettävästä ohjelmatarjonnasta.